Kungälv bästa klubb för 3:e året i rad!

  • 4 sep 2023

image: Kungälv bästa klubb för 3:e året i rad!

I helgen avgjordes Besättningsregattan på Djulösjön i Katrineholm, tävlingen är även final för Svenska ungdomscupen i kanot. 

I helgen avgjordes Besättningsregattan på Djulösjön i Katrineholm, tävlingen är även final för Svenska ungdomscupen i kanot. På Besättningsregattan tävlar man inte för sin klubb utan för sin region och i år var tävlingen enkelt nog uppdelad i två regioner Nord och Syd där Kungälvs kanotklubb tävlar för Syd.

Ca 180 kanotister från Malmö i söder till Luleå i norr deltog i årets regatta där alla lopp också körs i besättning dvs K2 eller K4, tävling är mycket social och man lär känna nya kamrater hela tiden då besättningarna blandas med medlemmar från de olika klubbarna.
Regionskampen vanns av Syd för för 3:e året i rad efter en jämn kamp.

Tävlingen är också final för Svenska ungdomscupen i kanot och på lördag kväll var det prisutdelning för årets totalcuper dör Kungälv kammade en rad priser.

Individuellt lyckades följande Kungälvskanotister placera sig topp 3 och få med en pokal hem:

Flickor 14:
2:a Esther Falkenström

Flickor 16:
1:a Rut Stening

Pojkar 16:
3:a William Falkenström

Damer 18:
3:a Emilia Nilsson

Öppen klass herr:
1:a David Nilsson

Det delas även ut en del andra priser under kvällen som utses av en jury där Kungälv kanotklubb fick utmärkelsen Årets arrangör efter ett väl arrangerad tävling med inslag av nya tävlingsformer.

Det mest prestigefyllda är priset till Årets klubb som vinns av den förening som har flest målgångar under hela året. Kungälv lyckades för 3:e året i rad vinna priset som året bästa klubb i Svenska ungdomscupen med 324 målgångar!

En fin kanotsäsong närmar sig sitt slut och återstår gör nu endast 2 tävlingar Höstregattan i Jönköping 9-10/9 där John Hrons minnespris delad ut till snabbaste 15-åring där klubben har möjligheter för ännu en inteckning till helgen. Sista tävlingen är sedan DM på Delsjön innan vinterträningen tar vid.