Fina framgångar på Sprint-NM i Silkeborg!

• 14 aug 2023

image: Fina framgångar på Sprint-NM i Silkeborg!

I helgen genomfördes Nordiska mästerskapen i kanotsprint  i danska Silkeborg,  Kungälvs Kanotklubb representerades av William Falkenström, Rut Stening och Storm Siverbrant.

I helgen genomfördes Nordiska mästerskapen i kanotsprint för ungdomar: U16, U18 och U21. Tävlingen gick av stapeln i danska Silkeborg, en välarrangerad tävling som även erbjöd bra väder efter Hans. Kungälvs Kanotklubb representerades av William Falkenström, Rut Stening och Storm Siverbrant i den svenska U16-truppen. Dessa tre Kungälvskanotister var en stor del av medaljerna som U16-truppen skördade under mästerskapet.

På lördagen blev det rivstart där Rut krigade hem en bronsmedalj i K4 500 och strax därefter även en bronsmedalj i K2 500 tillsammans med Linnea Johansson från Halmstad. Rut och Linnea kämpade även under söndagen till sig en delad silvermedalj med Norge på K2 200 och Rut ytterligare en silvermedalj i K4 200. I K4 1000 blev det en fjärdeplats och i K1 räckte det inte till medalj efter hårda besättningslopp i ett tight tävlingsschema, men det blev ändå två 5:e platser i K1 200 samt 500.

Rut tog totalt 4 medaljer, 2 i K4 och 2 i K2.

William genomförde starka lopp i K2 med Linus Blomberg från Vaxholm med en 5:e plats på K2 500 och en 6:e plats på K2 200. Storm Siverbrant körde ett riktigt bra lopp i K1 500 och knep där en 5:e plats. William och Storm körde även K4 där de plockade en 4:e plats på 200, 5:e plats på 500 och 8:e plats på 1000. I Mix-stafetten, där de båda ingick, var det ett stenhårt race och de lyckades där vara med att föra sitt lag till en bronspeng.

Storm och William vann brons i stafett.

Långloppen genomfördes för U16 över 2500 m (ett varv) och där genomförde William ett riktigt fint lopp och kom in som 4:a. Storm fick en rörig start men körde upp sig och kom in som 13:e i en stark andra klunga.
Rut och Ilse Nyqvist (Brunnsviken) fick en bra start i sitt K2-långlopp och låg bra med till vändningen där det tyvärr blev lite struligt, men de kämpade sig in på en 5:e plats. Rut gjorde även ett mycket bra lopp på K1 2500 och slutade 5:a. William och Storm blev i sitt långlopp, efter en bra start, vända av en annan K2:a och fick jaga sig upp genom fältet och kämpade sig till en fin 8:e plats.

En väl genomförd helg av de unga atleterna som nu laddar om till maraton-SM i Södertälje!