Kungälvs Kanotklubb åter 3:e bästa klubb på Sprint-SM!

• 18 jul 2023

image: Kungälvs Kanotklubb åter 3:e bästa klubb på Sprint-SM!

Den gångna veckan avgjordes Sprint-SM i Kanot i Nyköping.
Kungälvs kanotklubb var på plats med en stark trupp som gjorde fina insatser och skördade framgångar. 33medaljer och en 3:e plats i klubbtävlingen blev resultatet av årets SM.

Kungälv är just nu starka i 14 och 16 årsklasserna där de flesta medaljerna bärgades.
Bland de yngsta killarna blev det guld i samtliga K4-distanser genom Felix Lindmark/Emil Thulin/Elias Andersson/Elis Andreasson.
Individuellt i 14-klassen lyckades Felix Lindmark bäst med ett brons på 500m och bland tjejerna tog Esther Falkenström medalj på samtliga K1-distanser, silver på 200m och brons på 500m och 2500m. I K2 tog Esther silver på samtliga distanser tillsammans med Julia Karlsson.
I Mix 14 K2 och Mix 14 K4 samt Mix stafett K1 4* 200m blev det guld till Kungälv.

I 16 klassen dominerade Rut Stening i början på veckan helt i K1 med guld på 200m och 500m.
Bland killarna var det mer blandning, Storm Siverbrant tog silver på 500m medans William Falkenström tog brons på 200m och ett storstilat guld på favoritdistansen 2500m där tog även Storm ett brons.
Tillsammans tog killarna guld på K2 2500m , silver på K2 500m och brons på K2 200m.
I K4 fick Felix och Emil kliva och hjälpa till att fixa guld på 500m och 2500m.
Även i Mix 16 dominerade Kungälv med guld i stafett, silver i K4 samt silver och brons i K2.

Bland damjuniorerna fick även tjejerna köra K4 med Emilia Nilsson/Rut Stening/Esther Falkenström/Julia Karlsson dessa tog silver på 200m och 5000m samt brons på 1000m.
Rut och Emilia tog också ett överraskande brons på K2 500m.

Bland herrjuniorerna var Sandro Lacko bäst med en 6:e plats på 5000m och  7:e plats på K1 1000m.

Rut, William och Storm är också uttagna till ungdomslandslaget för att köra Nordiska Mästerskapen i danska Silkeborg i augusti. Stort grattis och välförtjänt!

För första gången på många år hade Kungälv även representation i seniorklassen där David Nilsson körde K1 200 och 500m och tog sig till semifinal på båda distanserna. I par med Sandro Lacko lyckades de även överraskande lyckades ta sig till A-final på K2 500m.
I stafetten blev Kungälv 7:a och i K4 200m 10:a. David tog sig även till A-final och blev 7:a på U21 K1 500m.

I klubbtävlingen lyckades Kungälv något överraskande försvara 3:e platsen från förra året och var snubblande bära att bli 2:a, nu lyckades dock hemmaklubben gå om i sista loppet och blev 2:a med 5poängs marginal. Vann gjorde ett imponerande starkt Lödde KK på nya rekordpoängen 591p för Nyköping på 339p och Kungälv på 334p.

Kungälvskanotisterna har som helhet presterat fantastiskt bra i hård konkurrens och tar nu kort tävlingsvila innan tävlandet drar igång igen i augusti!