Open Nordic Canoe Marathon Championships

  • 3 maj 2023I helgen gick Open Nordic Canoe Marathon Championships av stapeln i Malmö. En liten men stark trupp från Kungälvs Kanotklubb var på plats för att delta i short track, K1 maraton samt K2 maraton på Malmö kanal.

Lördag K1 Shorttrack
Mästerskapet inleddes på lördagen shorttrack som innebär att man paddlar 3 kortvarv på en bana med lyft där man via en brygga hoppar ur kanoten och bär den springandes på land för att sedan göra ett snabbt och förhoppningsvis smidigt isätt vid nästa brygga. Detta för att simulera lyft över slussar som gjordes i sportens tidiga dagar. En fartfylld och spännande gren där mycket kan hända! Här blev det en bronsplats för Rut Stening i D16, en 6:e-plats för Storm Siverbrant (H16) och  en 8:e-plats för William Falkenström (H16) som tappert och snabbt tog sig bra tillbaka in i loppet efter ett oväntat bad.

Söndag K1 Maraton
K1-maratonloppet innebar 3 varv a 4,5km runt kanalen (13,5 km) för kanotisterna, där William knep en 4:e-plats som bäste svensk och Storm en 7:e-plats i H16. Rut Stening  knep bronset som bästa svensk.

Måndag K2 Maraton
K2-loppet var samma distans där Rut tillsammans med Ilse Nyqvist valde att paddla D18-distansen 18 km istället pga av att de var enda startande i sin klass, och gjorde ett mycket bra lopp tillsammans och kom in på 5:e bästa tid. Killarna fick efter ett väl genomfört lopp med sig varsin silvermedalj hem i H16.

Ett mycket trevligt arrangemang med mycket publik.  Nu är kanotsäsongen igång för detta år och vi hoppas att få se mer av denna trupp framöver!

Kompletta resultat >>

Se loppen på Youtube via SKF Livestream >>